AMV les met klarinet

Tijdens onze AMV lessen laten we onze leerlingen met verschillende soorten muziek kennismaken. Ook geven we aandacht aan verschillende soorten instrumenten. Dit keer zijn we aangenaam verrast door een gastoptreden van een klarinet-ensemble onder leiding van Han Alers.

Han Alers, klarinettist bij onder andere het Symfonie orkest Nijmegen, geeft ook klarinetles en op zaterdag geeft hij instructie aan een klarinet-ensemble. Met dit ensemble heeft hij een verrassingsbezoek gebracht aan de AMV leerlingen van Hattrick Percussion op kinderboerderij De Goffert in Nijmegen. De leerlingen mochten raden welke dieren muzikaal werden uitgebeeld, kregen te zien uit welke onderdelen een klarinet is opgebouwd en konden luisteren naar de klank van het instrument. Verder mochten ze zelf proberen hoe het is om op een klarinet te spelen.
Fantastisch om te zien hoe ze onder de indruk waren van dit optreden.
We zijn dan ook heel blij met de muzikale bijdrage van Han Alers en zijn klarinet-ensemble. Chapeau.

Klarinet ensemble op AMV les

Voor meer informatie over onder andere klarinetlessen, kunt u terecht op de site van Klankrijk, een vereniging van muziekdocenten. Klik hier om naar de site Klankrijk.nl te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *