Djembe en kinderen van Lamin

Voor onze AMV lessen en workshops maken we ook gebruik van djembées. Dankzij kinderen van Lamin komen onze djembées uit Gambia. Hoe dat zo is gekomen kun je verderop lezen. Zo hebben we inmiddels al veertien djembées kunnen verzamelen.

Djembé

Een djembé is een muziekinstrument en kan drie verschillende klanksoorten voortbrengen: een bas die met de vlakke hand in het midden van het vel geproduceerd wordt, een droge toon die gevormd wordt met de vingers op de rand van het instrument en een heldere toonsoort of slap waarbij het vel met de vingers beroerd wordt.

De instrumenten komen uit Gambia en zijn naar Nederland gebracht door de ouders van Annelies Winnen-Bruijnes. Annelies werkt in de weekenden als medewerker op de kinderboerderij. Haar ouders hebben de stichting kinderen van Lamin opgericht. Daarvoor zijn ze actief in Gambia.

Kinderen van Lamin

Gert en Inge Bruijnes zijn al sinds 2007 actief in Gambia en hebben een aantal jaar geleden de stichting kinderen van Lamin opgericht. Sinds hun eerste bezoek is daar een hoop veranderd. Zij steunen kinderen en/of gezinnen die in Gambia wonen en die niet in staat zijn zelf in hun primaire levensbehoeften te voorzien. Dit door tijdelijke financiële ondersteuning voor onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. De plaatselijke bevolking wordt bij de projecten betrokken en is uiteindelijk ook zelf verantwoordelijk.
Inmiddels is er een nursery school gerenoveerd en een primary en secundary school gebouwd. Verder zijn er ook een kliniek, consultatiebureau en landbouwproject in Lamin Village opgestart en 4 doktersposten in het achterland. Momenteel wordt er gewerkt aan o.a. een university en uitbreiding van de kliniek. Daarnaast worden ook de allerarmste kinderen individueel gesteund, via sponsors kunnen deze kinderen naar school en krijgen zo ook elke dag een warme maaltijd.

Voor meer informatie zie www.kinderenvanlamin.nl

20170613_180827_workshop_tympaan_weesp_wp
Samen maken we het verschil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *